Den nordfynske racerkører Nicolaj Møller Madsen stiller til start i det sagnomspundne ultra-cykelløb Race Around Denmark (RAD), hvor han vil køre distancen på 400 kilometer med start i Horsens. En udfordring der kommer på baggrund af den nuværende situation med COVID-19, der har ramt motorsportens GT4-klasse – som alt andet.

Fælles pressemeddelelse fra Storms Cycling Club og Race Club
Af: Rasmus Schriver

Høj fart, høj puls og højt stres niveau. Det er de tre tilbagevendende elementer, når den danske racerkører Nicolaj Møller Madsen til dagligt sætter sig i sin Porsche for at dyste i motorsportens GT4-klasse. Dog er hæsblæsende ’race’ for en stund skiftet ud med et noget roligere tempo uden et pulsniveau, der kunne få selv en jagerpilot til at rette øjenbrynene, når han d. 21. maj stiller til start i cykelsportens ultraløbs-klasse. Nicolaj skal deltage i ultra-cykelløbet Race Around Denmark, der som et af de få løb under COVID-19, har fundet et udendørs fysisk format, hvor det på trods af den nuværende sundhedskrise kan afvikles.

Et forsømt forår skal vendes til noget positivt

Som så meget andet er motorsportens hurtige drenge i GT4-klassen ligeledes lagt ned af den såkaldte ’corona-krise’, hvorfor der har været tid til at afsøge nye græsgange og ikke mindst alternative muligheder for at få stimuleret den iboende slagterhund i racerkøreren Nicolaj Møller Madsen. ”Det er jo ikke helt det samme, som når man kører GT4. Men når man ikke har mulighed for det i denne tid, må man gøre andre ting, der kan tilfredsstille konkurrence-genet”. Udover til dagligt at leve af hæsblæsende ræs, driver racerkøreren fra Fyn også erhvervsnetværket Race Club. ”Tanken med at deltage i Race Around Denmark handler i høj grad om at kunne få gang i sporten generelt og samtidig give mine sponsorer i Race Club muligheden for at blive hørt og set i en tid, hvor vi alle har brug for et fællesskab til at holde skruen i vandet. Race Around Denmark vil for mig blive et løb for mit netværk. Jeg cykler med andre ord for dem”. Undervejs vil det via. Nicolajs sociale platforme være muligt at følge hans præstation og derudover deltage i en række konkurrencer undervejs. Blandt andet er det muligt at gætte på, hvor hurtigt racerkøreren fra Sønderøs tilbagelægger de 400 kilometer rundt i Vejle, Esbjerg og Horsens-området.

En fortælling om at kæmpe for det, man har kært

Med sig har Nicolaj en følgebil, da han stiller til start i den klasse, der kaldes ’supported’. Har har man med andre ord support fra en følgevogn og et såkaldt ’crew’ under hele turen. I bilen er det heller ikke hvem som helst, der sidder bag rattet. Kasper Sveistrup fra Frame2film, der til dagligt producerer film og videomateriale til blandt adnre Ironman Copenhagen, CeramicSpeed og ligeledes Race Club, vil ud over at styre køretøjet – og assistere Nicolaj med mad, drikke og god energi – også skyde film og billeder, der kan vil blive delt på Nicolaj Møller Madsens sociale platforme. ”Nicolajs cykeltur kommer til at blive en manifestation af hans nuværende kamp for

at holde sit netværk og sin motorsports karriere kørende i en tid, hvor idrættens verden generelt set har oplevet bedre tider. Derfor var det ikke svært for mig at sige ja til at skabe en fortælling omkring den rejse, han nu har sat sig for”, understreger Kasper Sveistrup. Derudover vil også Thor Have fra Storms Cycling Club deltage som såkaldt ’soigneur’ i følgebilen.

RAD – mere end et cykelløb i 2020

Samme situation nikker løbsarrangør af Race Around Denmark Uggi Kaldan genkendende til, der ligeledes ser løbets afvikling som mere end bare en ’almindelig’ løbsafvikling. ”Vi har måtte fortage en del modifikationer af løbet af hensyn til de anbefalinger sundhedsmyndighederne har udstukket og som idrættens verden generelt tager højde for. Men jeg er sikker på, at vi stadig kommer til at opleve den intensitet, der er i ultra-cykling: troen på at overvinde de smerteligt lange distancer, som rytterne skal ud at køre”, fortæller han. Derudover har der været en markant ændring ift. andre år af løbet. ”Normal vis er Race Around Denmark et kvalifikationsløb til Race Across America, hvilket giver en række forhold man skal opfylde. I år er det ikke et kvalifikationsløb af hensyn til den nuværende situation, hvorfor det i sagens natur udelukkende handler om at give rytterne, os selv og ikke mindst cykelsporten i Danmark mulighed for at have noget at varme sig på i en relativt kold tid, hvad løbsarrangementer angår” og fastslår – ”vi glæder os”.

Race Around Denmark løber af stablen fra d. 19. maj og vil køre frem til og med d. 24. maj. Nicolaj Møller Madsen vil deltage i løbets 400 kilometer distance, der vil blive sat i gang torsdag d. 21. maj klokken 12.00.

Fakta:

  • Storms Cycling Club er fællesskab bosiddende i Odenses urbane ’street food’- marked Storms Pakhus. I 2020 er The Wolfpack by Storms Cycling Club lanceret med det formål at skabe Odenses mest indflydelsesrige amatør cykelhold ved udgangen af 2022. Nicolaj Møller Madsen er til dagligt en del af cykelholdet.
  • Fram2film er drevet af fotograf Kasper Sveistrup der gennem mere end 10 år har produceret indhold til en række kunder og herunder Nicolaj Møller Madsen.
  • Race Club er et af Danmarks største erhvervsnetværk drevet af racerkører Nicolaj Møller Madsen, der er fuldtids professionel i motorsportens GT4 klasse, hvor han både konkurrerer i Europa og Asien.
  • Race Around Denmark er ultra-cykelløb drevet af løbsarrangør Uggi Kaldan, der siden 2017 har givet både danske og internatioale motionister såvel som professionelle atleter muligheden for at køre ultra-distancer på dansk jord og endvidere kvalificere sig til cykelløbet Race Across America.
  • Du kan følge løbet via. facebook-siden: Nicolaj Møller Madsen https://www.facebook.com/Mollermadsenfan/
page2image30020288
page2image30020480

Yderligere kommentarer:

Rasmus Schriver, Storms Cycling Club (http://stormscc.dk); tlf. 20663488 / rasmus@stormscc.dk

Kasper Sveistrup, Frame2Film (http://www.frame2film.com) ; tlf. 23679481 / kasper@frame2film.com

Nicolaj Møller Madsen, Race Club (http://www.race-club.dk); tlf. 22481511 / kontakt@phoenix-racing.dk

Uggi Kaldan, Race Around Denmark (http://racearounddenmark.org); tlf. 23491939 /info@racearounddenmark.org

0
Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2021 Storms Cycling Club