Hvad gør man, når man ikke må cykle sammen? Så cykler man sammen – men hver for sig. Og det er opskriften på et brag af en enkeltstart for folk af cykelsporten, der i COVID-19’s tegn, vil blive afviklet af Storms Cycling Club i forbindelse med ”Fyn Cykler Sammen”. 

D. 25/5/2020 klokken 07.00
Pressemeddelelse fra Storms Cycling Club 

Af: Rasmus Schriver

2. pinsedag – d. 1. juni – vil COVID-19 initiativet ’Fyn Cykler Sammen’ løbe af stablen, hvor en række cykelentusiaster rundt omkring i det fynske landskab, vil invitere folk ind til forskellige aktiviteter med cyklen som omdrejningspunkt. Storms Cycling Club vil naturligvis bakke op om initiativet, som kort og godt går ud på at give cyklister muligheden for at køre en af de fantastiske ruter. Og det er nøjagtigt hvad der vil ske.

Enkelstarten der opstod på baggrund af COVID-19

Storms Cycling Club, der til dagligt holder til i Storms Pakhus, vil invitere alle, der måtte have lyst ind til at prøve kræfter med en 44 kilometer lang enkelstart, der tager folket gennem den fynske naturs perler, når turen går fra Storms Pakhus i Odense, mod Kerteminde og retur igen. Hvornår man kører ruten er i sagens natur op til den enkelte person. Dog vil Storms Cycling Club stå klar ved Storms Pakhus fra klokken 09.45 – 13.00, hvor det vil være muligt at få noteret sin starttid og endvidere få noteret sin sluttid. 

Cykling skal samle Fyn i denne tid – men også i fremtiden

Storms Cycling Club er sat i verden for at skabe samhørighed blandt aktører i Odense, der fælles ønsker at fremme cykling og cykelsporten. Og at skabe noget der er uforpligtende og spontant, ligesom det gør sig gældende i forbindelse med ”Fyn Cykler Sammen”, ligger ikke fjernt fra måden, man til dagligt bedriver sine aktiviteter på i cykelfællesskabet fra ’pakhuset’. 

”Den her måde at gøre tingene på taler direkte ind i måden, vi gerne vil, at man fremover samarbejder på, tænker på, agerer på og – ikke mindst – skaber sammenhæng i miljøet på. Det er det uforpligtende, der pludseligt forpligter og alle tidligere tiders regler, normer og ikke mindst interesser bliver sat til side for en stund for, at vi alle kan være sammen om noget, der er en tand større end vores ’almindelige’ dagligdag”, udtaler Rasmus Schriver der til dagligt driver idrætsfællesskabet Storms Cycling Club.  

Samme holdning har man i Storms Pakhus. ”I Storms Pakhus ønsker vi at invitere hele Fyn ind. Det er kun fantasien og kreativiteten, der sætter en stopper for, hvad vi tror på kan lade sig gøre. Og derfor er det også meget naturligt for os, at vi også har fokus på idrætten her i huset, og derfor også bakker op om det her initiativ”, lyder det fra Ida Cecilie Stub Sørensen, som til dagligt har overblikket over de mange forskellige arrangementer, der løber af stablen i pakhuset. Hun understreger samtidig at arrangementet vil overholde forsamlingsforbuddet og tage højde for den sunde fornuft i sprit og social afstand – både i praksis på dagen og kommunikationen af arrangementet. 

Begejstring hos arrangørerne bag initiativet

Fyn Cykler Sammen bliver arrangeret af Destination Fyn og DGI Fyn, der ser COVID-19 situationen som en udfordring, hvor der må tænkes i alternative rammer – ligesom resten af verden gør det. ”Det er selvfølgelig på en ærgerlig baggrund at initiativet er kommet til live. Jeg tror, de fleste nok gerne ville have været foruden corona-virusset. Men når det så er sagt, så er jeg utroligt stolt over og glad for den opbakning, der har været til at få det her stablet på benene”, lyder det fra Jacob Pallesen, der er én af hovederne bag initiativet. Han fortæller, at projektet så dagens lys, da cykelløbene blev lagt ned på stribe. ”Det blev jo nærmest grotesk at følge med i alle de motionsløb og arrangementer, der enten måtte aflyses eller rykkes, hvilket gav os lysten til at gøre noget for at skabe bare en smule optimisme blandt alle vores foreninger, arrangører osv.. Vi håber, det bliver en god dag”. 

Arrangementet vil blive afviklet med stort fokus på anbefalingerne fra myndighederne ift. situationen med COVID-19.

Fakta:

  • Storms Cycling Club har siden 2018 arrangeret cykelløb, events og udbredt vision om et moderne og urbant cykelmiljø i Odense med omdrejningspunkt i Storms Pakhus. 
  • Storms Pakhus er Odenses urbane street food marked, der huser alt fra madboder til arrangementer, der samler kreative sjæle foruden borgerne i Odense og på Fyn såvel som fra hele landet.
  • DGI Fyn værner om foreningslivet Danmark og bistår foreningslivet i Odense med sparring, uddannelse, arrangementer og en række andre ressourcer. 
  • Link til tilmelding til Fyn Cykler Sammen: https://www.dgi.dk/landevejscykling/arrangementer/202016324900
  • Link til tilmelding til Enkeltstarten fra Kina (Storms Cycling Club): https://www.facebook.com/events/3080887021934453/
  • For mere information om Fyn Cykler Sammen: www.fyncyklersammen.dk

For yderligere information: 

0
Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2021 Storms Cycling Club