D. 28/6/2020 klokken 17.09
Indlæg af Storms Cycling Club 

Af: Rasmus Schriver

“Serious sport has nothing to do with fair play. It is bound up with hatred, jealousy, boastfulness, disregard of all rules and sadistic pleasure in witnessing violence. In other words, it is war minus the shooting.”

Et citat der er har eksisteret længe før vores tid og som vil eksistere længe efter, at vi er væk igen. Men ikke desto mindre forudsagde den engelske forfatter, George Orwell, i slutningen af 1800-tallet en række ting omkring samfundet og herunder bemærkede han førnævnte citat om den fremvoksende elitære del af sport, og hvad denne var udgjort af. Det er krig uden våben. Vi mener dog, det er mere end det. 

Brothers in Arms

Med selvsamme retoriske og velnok også semantiske tilgang har vi med vores seneste skud på stammen – Hammer Time – valgt at trække linjer helt tilbage til det, som han så klogt segmenterede den gang for længe siden. Vi syntes, at det citat er pisse fedt, og vi er langt hen af vejen enige i den betragtning. Som blodsbrødre i krig kæmper man for hinanden på den cykel, der er ens våben. Men samtidig mener vi også, at man i fællesskab kan og bør slikke sine sår efterfølgende. Det gerne over en Pepsi Max eller kold øl.

Ikke desto mindre, så mener vi også af den grund, at Hammer Time er et interessant koncept, da det i højere grad end nogensinde før ligger op til en indædt kamp med, for og mod hinanden. Hertil skal vi skynde os at sige, at det ikke er os, der er opfinderne af konceptet. Vi har valgt at hylde opfinderne bag konceptet ved at gengive deres koncept i et mindre format og en mindre skala. Men ikke desto mindre. 

Mere end et motionsløb

Foruden at konceptet har et tiltalende anatomisk væsen, hvor vi især hæfter os ved holdpræstationerne over den enkeltes individuelle præstation, så er det ligeledes et koncept, der tillader os at lege med en række af de moderne virkemidler i løbsverden.

I forbindelse med Hammer Time har vi især forsøgt at holde fokus på historiefortællingen i både udtrykket og kommunikationen. Et element der forhåbentligt også skal være med til at skabe en oplevelse af et løbsarrangement, der gerne vil være mere og andet end et motionsløb for cyklister. Vi vil forsøge med en række elementer i forbindelse med cykelløbet at tale ind i den retorik og det udtryk, vi har lagt for dagen. Det være sig alt lige fra vores startnummer til indskrivningstavle og i sidste ende den pokal, som vinderne skal løfte. Det er i tanke og det er i handling, og derfor tror vi også på, at det kan noget andet – som minimum – end det, som vi og andre hidtil har arrangeret før. 

Et los i løgene til COVID-19

Dertil er det et los lige mellem benene til COVID-19 og hele den situation, som vi stadig bare må konstatere, at vi står i. For vores vedkommende er det her løb på trods men også på grund af COVID-19. Egentlig have vi glædet os til, at vi henover sommerens varme søndage skulle invitere til The Summer Cup med den ny-moderne klassiker Criterium Gammelsø. Men af respekt for det koncept og det monster, som vi selv mener, at vi i fællesskab med alle jer har skabt, så vil vi hellere vente til, at der igen fra start til slut er mulighed for at drive konceptet uden degraderende hensynstagen til en virus. Men så kan vi bare noget andet i stedet, hvilket er det, som Hammer Time skal forsøge at gøre op for. Hvem ved – måske vi har skabt et arrangement, der kommer på løbskalenderen igen til næste år?

Tilmeldingen åbner på onsdag d. 1/7 og vi håber, at folk har lyst til at prøve krafter med et anderledes initiativ. Det er kampen for hinanden mod de andre. Det er her at drenge bliver til mænd og piger til kvinder. Det er her at blodsmagen kommer frem i munden. Vi glæder os. 

It is Hammer Time!

Fakta:

  • Tilmelding åbner d. 1/7 via. dette link
  • Løbet strækker sig over tre dage og tre etaper fra d. 17/7 til og med d. 19/7
  • De tre etaper hedder The Climb, The Sprint og The Chase
  • Der er plads til 10 hold
  • Hvert hold er udgjort af 3 – 5 ryttere

For yderligere information:

  • Rasmus Schriver, Storms Cycling Club, rasmus@stormscc.dk, tlf. 20 66 34 88
0
Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2021 Storms Cycling Club